Historie

PETER

Peter is geboren op 28-9-1970. Na de basisschool heeft hij LTS gedaan. Hierna is hij gaan varen bij zijn ouders aan boord. Daar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Via diverse schriftelijke cursussen heeft hij in die tijd alle schipperspapieren gehaald. Na 9 jaar varen is hij getrouwd met Gonnie.


GONNIE

Een grote hobby van Peter en Gonnie is dansen. Tijdens dit dansen leerden ze elkaar in 1990 kennen. Gonnie is geboren op 15-8-1970. Na de basisschool heeft ze de Mavo, MBS en HEAO gedaan. Na haar opleiding heeft ze nog 1,5 jaar gewerkt op de administratie van de KUB. Door regelmatig met Peter mee te varen heeft ze de titel matroos kunnen behalen. Dit gaf Peter en Gonnie de mogelijkheid om na hun trouwen samen te kunnen gaan varen. In haar eerste varensjaren heeft Gonnie haar Rijnpatent gehaald.


SCHIP 1

In 1996 zijn Peter en Gonnie getrouwd. Voor deze tijd zijn ze druk op zoek gegaan naar een schip zodat ze samen konden gaan varen. Hierbij kwamen ze uit op de Maritiem van de familie Leenman. Dit schip was 58m lang, 6,60m breed en 700 ton groot. Eind 1999 is hun zoon Marco geboren. In 2001 is het schip naar Frankrijk verkocht.


SCHIP 2

Na de verkoop van het eerste schip hebben ze het schip van Peter's ouders gekocht, de Nova-Lis. Dit schip was 76m lang, 7,25m breed en 1112 ton groot. Eind 2001 is hun dochter Ilona geboren. In 2007 was er waterschade in de woning en is de woning compleet gerenoveerd. Het schip stond toen al te koop. Mede dankzij de renovatie is het schip uiteindelijk medio 2008 verkocht. Hierna hebben ze 3 maanden aan de wal gewoond.


SCHIP 3

Na de zomer van 2008 hebben ze de Amazone van de familie Smit gekocht. Er is bewust voor dit schip gekozen. Door zijn afmetingen hebben ze geen personeel nodig en kunnen ze toch bijna overal heen varen. Ook is het schip behoorlijk laag zodat de duitse kanalen, met de lage bruggen, geen probleem zijn.